Over Ineke

 

Ineke werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca (zangdocente aan het Conservatorium). Daarnaast volgde zij diverse opleidingen in de klassieke muziek aan Hogeschool Schumann Akademie te Zwolle.

Ineke:"Zingen is mijn lust en mijn leven. Het vertellen van een verhaal door middel van muziek is iets waar ik elke dag ontzettend van geniet. Het geeft zoveel voldoening, als je mensen kippenvel kunt bezorgen, of zelfs kunt ontroeren, door het verhaal dat je vertelt!

Niet alleen was zij als koorlid verbonden aan diverse koren, maar Ineke treedt ook regelmatig op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke Masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Paul Komen, Maarten Koningsberger, Bruno v. Nünlist, Gidon Saks, Carina Vinke & Rixt van der Kooij en Johannete Zomer & Gusta Teengs Gerritsen.

Sind juni 2018 is zij verbonden als lid aan Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn onder de artistieke leiding van Floor Lanz: zang en muziek en Wilma Licht: regie.

Ineke:"Als soliste vergeet ik alles om mij heen. Dan ga ik helemaal op in de muziek. Het is een combinatie van klank, uitspraak, techniek, het genre en het publiek. Daarbij speelt goede muzikale begeleiding een grote rol en dat wordt vaak onderschat."