null

Over The Classical Performers

 

Sopraan Ineke Littooij en pianist Floor Lanz vormen het relatief jonge duo The Classical Performers. Ineke: “Wij zijn twee musici met een hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen. Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen. Daarom brengen wij gepassioneerd de mooiste klassieke werken in diverse talen ten gehore.” Floor vult aan: “Ieder heeft zo zijn smaak en het is een voorrecht om muziek te maken die emoties oproept. Of dat nou om ondersteunende ingetogen muzikale begeleiding gaat of een uitbundige operette. Muziek die mij raakt, raakt vaak de toehoorders ook.”

The Classical Performers werken regelmatig samen met verschillende koren en musici. Beide dames voelen zich erg thuis in een grote variatie van bekende en minder bekende klassieke en moderne werken.

 

 

Ineke LittooijIneke werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca (zangdocente aan het Conservatorium). Daarnaast volgde zij diverse opleidingen in de klassieke muziek aan Hogeschool Schumann Akademie te Zwolle. Niet alleen was zij als koorlid verbonden aan diverse koren, maar Ineke treedt ook regelmatig op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke Masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Maarten Koningsberger en Bruno von Nünlist. Eind 2016 presenteerde Ineke haar eerste (kerst)album waarop zij onder andere begeleid wordt door mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Sind juni 2018 is zij verbonden als lid aan Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn onder de artistieke leiding van Floor Lanz: zang en muziek en Wilma Licht: regie.

 

 

Floor Lanz - Repetitor en concertpianiste Floor Lanz studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, waar zij 1980 het sololistendiploma voor piano behaalde bij Jacques Hendriks, gevolgd door de speciale aantekening op dit diploma voor kamermuziek en begeleiden/koorrepetitie bij Elizabeth van Malde in 1982.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Felix de Nobel en studeerde na haar opleiding verder bij Noor Relijk. Reeds tijdens haar studie was ze zeer actief als uitvoerend kunstenaar en gaf concerten in binnen- en buitenland. Ze maakte o.a. een tournee met het Wereldjeugdorkest o.l.v. Marcello Viotti.

 

Ze is inmiddels een veelgevraagd begeleider van zangers en instrumentalisten voor concerten, concoursen, masterclasses en repertoire-studie, zowel voor amateurs als professionals en werkte daarbij onder meer met zangers als Charlotte Margiono, Johannette Zomer en Marco Bakker.

 

Momenteel is ze vast verbonden als repetitor/pianiste bij de Osse Opera Vereniging te Oss en oratoriumkoor Toonkunst Zutphen. Verder heeft ze haar eigen muziektheatergezelschap Tabula Rasa in Apeldoorn. Verder is ze als orkestpianiste werkzaam bij Het Gelders Orkest, tegenwoordig Phion. 


Solisten


Juul Beerda

Juul Beerda (1970) is een gepassioneerd muzikant die zich tijdens het spelen altijd inzet het ‘muzikale hart’ van het stuk te vinden en te laten kloppen.

Dit klinkt misschien wat vaag, maar Duke Ellington schreef het al: It don’t mean a thing if it ain’t got that swing.

Dit geldt niet alleen voor swingende muziek zoals jazz en pop, maar ook voor meer klassiek getinte muziek.

Met Ellington als leermeester, zorgt Juul er voor dat u de muziek niet alleen hoort, maar ook voelt.

 

Juul Beerda is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium (tegenwoordig gehuisvest in Amsterdam).

Hij speelde in musicals van o.a. Stage Entertainment (Joop van den Ende Producties) en toerde met tango-orkest Malando door Japan.

Nog steeds is hij tijdens grote en kleine theaterproducties en concerten te beluisteren.


Marco Mensink

Marco Mensink zingt zover hij zich kan herinneren zijn hele leven al. Als kleuter galmde zijn zang al door het huis en zijn eerste solo, op 6 jarige leeftijd, was “Kling klokje, klingeling” Vanaf zijn 17 e

heeft hij van alles, van bigband tot musical, gedaan. Zo heeft hij een jaar of tien geleden mee gewerkt aan het TV-Programma Una Voce Particolare, waarbij hij 2e werd.

 

Momenteel zingt hij bij Foon, werkt hij mee aan het leerlingen project “De wraak van de kleermaakster” van Ans Booij in Twello en werkt hij mee aan de Musical Meisje van de Waag door Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn.


Frits van der Sloot

Frits van der Sloot (1969) kreeg als jongeling zijn eerste muzieklessen op het Muzisch Centrum Emmeloord en speelde een aantal jaren in de Urker Brassband Valerius. Dankzij de diploma’s van de muziekschool en het lidmaatschap van de brassband speelde hij  tijdens zijn militaire dienstplicht bij het Trompetterkorps der Cavalerie (TDC). Hij is sinds 1988 lid van Mannenkoor Urker Zangers, waar hij regelmatig gevraagd wordt als solist bij diverse koorwerken. Sinds 2008 is hij ook actief bij de Musical Groep Urk. Volgde een aantal jaren zangles bij Ellen Zieleman-Smit in Sint-Jansklooster

Norbert Lohschelder 

Bariton Norbert Lohschelder volgt zanglessen bij Ans Booij uit Twello. Naast zanglessen heeft hij meegewerkt aan verscheidene van haar leerlingen producties, zoals een bewerking van de Musical Titanic, Anastasia en De Klokkenluider van de Notre Dame.

 

Verder is hij als lid aan verschillende verenigingen verbonden geweest, zoals: De Musical Selection Singers uit Apeldoorn, Mixed Voices, MTA (Musical Titanic) en Muziektheater Tabula Rasa ( in de Musicals Dromen, Live! en Geestig)

 

Momenteel repeteert Norbert voor het nieuwste project van Ans Booij: “De wraak van de kleermaakster” gebaseerd op de film ‘The Dressmaker”