null

Over The Classical Performers

 

Sopraan Ineke Littooij en pianist Floor Lanz vormen het relatief jonge duo The Classical Performers. Ineke: “Wij zijn twee musici met een hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen. Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen. Daarom brengen wij gepassioneerd de mooiste klassieke werken in diverse talen ten gehore.” Floor vult aan: “Ieder heeft zo zijn smaak en het is een voorrecht om muziek te maken die emoties oproept. Of dat nou om ondersteunende ingetogen muzikale begeleiding gaat of een uitbundige operette. Muziek die mij raakt, raakt vaak de toehoorders ook.”

The Classical Performers werken regelmatig samen met verschillende koren en musici. Beide dames voelen zich erg thuis in een grote variatie van bekende en minder bekende klassieke en moderne werken.

 

 

Ineke LittooijIneke werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca (zangdocente aan het Conservatorium). Daarnaast volgde zij diverse opleidingen in de klassieke muziek aan Hogeschool Schumann Akademie te Zwolle. Niet alleen was zij als koorlid verbonden aan diverse koren, maar Ineke treedt ook regelmatig op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke Masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Maarten Koningsberger en Bruno von Nünlist. Eind 2016 presenteerde Ineke haar eerste (kerst)album waarop zij onder andere begeleid wordt door mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Sind juni 2018 is zij verbonden als lid aan Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn onder de artistieke leiding van Floor Lanz: zang en muziek en Wilma Licht: regie.

 

 

Floor Lanz - Floor Lanz studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, waar zij haar solodiploma behaalde bij Jacques Hendriks, gevolgd door de speciale aantekening op dit diploma voor kamermuziek en begeleiden/correpetitie bij Elizabeth van Malde. Al tijdens haar studie was ze zeer actief als uitvoerend musicus en gaf concerten in binnen- en buitenland. Zij ontwikkelde zich tot een veelgevraagd pianiste en repetitor, onder meer voor masterclasses en concerten met onder andere zangers als Charlotte Margiono, Marco Bakker, de Zwitserse bariton Bruno von Nünlist en sopraan Antoinette Thiemessen. Op dit moment is ze als vaste repetitor/pianiste verbonden aan OperaGelderlandOost (Zevenaar),  de OsseOperaVereniging, oratoriumkoor Toonkunst Zutphen,  als muzikaal leider/pianiste aan muziektheatergroep Tabula Rasa (Apeldoorn).