Even voorstellen:

Gilbert den Broeder

Pianist Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Conservatorium te Amsterdam. Hij was solorepetitor voor de vocale concerten van het Koninklijk Concertgebouworkestte Amsterdam, waaronder die met dirigenten als Bernard Haitink, Mariss Jansons, Daniele Gatti, Gustavo Dudamel, Andris Nelsons.

Gilbert specialiseerde zich in het begeleiden en coachen van zangers. Hij werkte samenmet o.a. Nelly Miricioiu, Roberta Alexander, Eva Maria Westbroek, Diana Damrau,Régine Crespin, Cristina Deutekom, Elenora Hu,Thomas Hampson, ChristianGerhaher, Thomas Quasthoff, Peter Gijsbertsen en Maarten Koningsberger.
Naast medewerking aanDe Nationale Opera en Ballet, De Nederlandse Reisopera, The Dutch NationalOpera Studio, Opera Forward Festival en het Internationaal Lied Festival Zeist,is hij werkzaam als vocalcoach voor ITA (Internationaal Theater Amsterdam) en is hij pianist voor diverse concoursen zoals het IVC (InternationaalVocalistenconcours te ’s-Hertogenbosch), waarvoor hij ook masterclasses en concerten begeleidt en The Belvedere International Singing Competition. Onder de zangers die hij coacht zijn prijswinnaars en finalisten van deze concoursen.
Voor NTR Opera Livemaakte hij met Roberta Alexander en Elenora Hu een opname van hun recital“American Songs remembered.”


Over The Classical Performers

 

Sopraan Ineke Littooij en mezzosopraan Corine van der Beek vormen het relatief jonge duo The Classical Performers. 

Ineke: “Wij zijn twee musici met een hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen. Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen. Daarom brengen wij gepassioneerd de mooiste klassieke werken in diverse talen ten gehore.” 

Corine vult aan: “Muziek is de sleutel tot het hart, muziek kan helend en verrijkend zijn. Muziek raakt de diepste snaar en verbindt over alle grenzen heen. Het vinden van bijzondere parels in het enorme repertoire geeft nog extra plezier om het te kunnen delen met anderen.”

The Classical Performers zijn, naast regelmatig samen te werken met verschillende koren en musici, ook vaak onderdeel van diensten/lezingen. Beide dames voelen zich erg thuis in een grote variatie van bekende en minder bekende klassieke en moderne werken.

 

 

Ineke LittooijIneke werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca (zangdocente aan het Conservatorium). Daarnaast volgde zij diverse opleidingen in de klassieke muziek aan Hogeschool Schumann Akademie te Zwolle. Niet alleen was zij als koorlid verbonden aan diverse koren, maar Ineke treedt ook regelmatig op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke Masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Maarten Koningsberger en Bruno von Nünlist. Eind 2016 presenteerde Ineke haar eerste (kerst)album waarop zij onder andere begeleid wordt door mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Sind juni 2018 is zij verbonden als lid aan Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn onder de artistieke leiding van Floor Lanz: zang en muziek en Wilma Licht: regie.

 

 

Corine van der Beek - Corine van der Beek 
studeerde zang bij Marianne Blok en Gabriel Mijares (Mexico). Zij volgde masterclasses bij o.a. Sherwood Jordan, Dorothy Doro w, Johanette Zomer en Bruno von Nünlist en werkte mee in producties met Andrew Lawrence King en Toyohito Satoh. Regelmatig organiseert zij kleine Concertlezingen in verschillende muziekstijlen van vroege barok tot muziek uit het interbellum. Onlangs zong zij de cantate ‘Jonas’ van Elisabeth Jacquet de la Guerre en de Bijbelse liederen van Antonín Dvorák en was zij te horen in o.a. La Mirior de Peine van Hendrik Andriessen en in barokmuziek over het Hooglied.