Over The Classical Performers

 

Sopraan Ineke Littooij en pianist Floor Lanz vormen het relatief jonge duo The Classical Performers. Ineke: “Wij zijn twee musici met een hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen. Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen. Daarom brengen wij gepassioneerd de mooiste klassieke werken in diverse talen ten gehore.” Floor vult aan: “Ieder heeft zo zijn smaak en het is een voorrecht om muziek te maken die emoties oproept. Of dat nou om ondersteunende ingetogen muzikale begeleiding gaat of een uitbundige operette. Muziek die mij raakt, raakt vaak de toehoorders ook.”

The Classical Performers werken regelmatig samen met verschillende koren en musici. Beide dames voelen zich erg thuis in een grote variatie van bekende en minder bekende klassieke en moderne werken.

 

 

Ineke LittooijIneke werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca (zangdocente aan het Conservatorium). Daarnaast volgde zij diverse opleidingen in de klassieke muziek aan Hogeschool Schumann Akademie te Zwolle. Niet alleen was zij als koorlid verbonden aan diverse koren, maar Ineke treedt ook regelmatig op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke Masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Maarten Koningsberger en Bruno von Nünlist. Eind 2016 presenteerde Ineke haar eerste (kerst)album waarop zij onder andere begeleid wordt door mannenkoor Urker Zangers onder leiding van Jacob Schenk. Sind juni 2018 is zij verbonden als lid aan Muziektheater Tabula Rasa in Apeldoorn onder de artistieke leiding van Floor Lanz: zang en muziek en Wilma Licht: regie.

 

 

Floor Lanz - Repetitor en concertpianiste Floor Lanz studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, waar zij 1980 het sololistendiploma voor piano behaalde bij Jacques Hendriks, gevolgd door de speciale aantekening op dit diploma voor kamermuziek en begeleiden/koorrepetitie bij Elizabeth van Malde in 1982.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Felix de Nobel en studeerde na haar opleiding verder bij Noor Relijk. Reeds tijdens haar studie was ze zeer actief als uitvoerend kunstenaar en gaf concerten in binnen- en buitenland. Ze maakte o.a. een tournee met het Wereldjeugdorkest o.l.v. Marcello Viotti.

 

Ze is inmiddels een veelgevraagd begeleider van zangers en instrumentalisten voor concerten, concoursen, masterclasses en repertoire-studie, zowel voor amateurs als professionals en werkte daarbij onder meer met zangers als Charlotte Margiono, Johannette Zomer en Marco Bakker.

 

Momenteel is ze vast verbonden als repetitor/pianiste bij de Osse Opera Vereniging te Oss en oratoriumkoor Toonkunst Zutphen. Verder heeft ze haar eigen muziektheatergezelschap Tabula Rasa in Apeldoorn. Verder is ze als orkestpianiste werkzaam bij Het Gelders Orkest, tegenwoordig Phion.